Seminar de PUBLIC-SPEAKING la PIATRA-NEAMT

Project Description

Category
Dezvoltare

Sâmbătă, 18.02.2012 a avut loc în sala de conferințe a Hotelului Central Plaza din Piatra-Neamţ a doua etapă a seminarului de PUBLIC-SPEAKING, organizat de Rotaract Piatra-Neamţ. Timp de aproximativ 3 ore, rotaractienii au avut posibilitatea unui exercițiu de discurs public care le-a permis utilizarea cunoștințelor acumulate la seminarul anterior.
În prima parte, Silviu Constantin, președintele Rotaract Piatra Neamț, a ținut un discurs introductiv după care Roxana Pricop și Cătalina Matei au prezentat pe scurt principalele teme ale primului workshop de Public Speaking. Membrii Rotaract au luat pe rând cuvântul, expunându-și discursul, bine pregătit dinainte sau în unele cazuri improvizat, spontan.
În cea de-a doua parte, cei prezenți au avut ocazia să își analizeze unul altuia evoluția. Analiza a fost atât una a discursului propriu-zis cât și una a comportamentului nonverbal și paraverbal al comunicatorului. Criticile adresate au fost constructive, ajutând pe viitor la o mai bună prestație din partea celui care susține un discurs public în fața unui auditoriu.
Membrii Rotaract Piatra Neamț nu doresc să se limiteze doar la un singur exercițiu de acest gen. Aceștia vor să repete experiența peste câteva luni și, cu ajutorul imaginilor video, să compare prestația lor de acum cu cea viitoare.