Astazi Tu Daruiesti

Project Description

Category
Comunitate

Proiectul ATD – “AstăziTuDăruieşti”, este un proiect pe care toate cluburile Rotaract din România îl organizează in fiecare an, cu scopul de a crea o atmosferă caldă cu ocazia sărbătorilor de Paşte şi de Crăciun copiilor, familiilor, sau chiar bătrânilor ce au posibilităţi reduse si de a implica cat mai multi membri din comunitatea locala in proiecte de voluntariat.
Ideea de bază de la care pleacă proiectul este o situaţie reală, ce poate apărea la un moment dat, în fiecare societate, si anume, aceea ca exista persoane, familii, camine de copii, azile de batrani, sau alte asemenea, care nu au posibilitatea de a servi o masa calda în preajma Craciunului. Ca solutie la aceasta chestiune, cluburile Rotaract vin în ajutorul semenilor, prin proiectul “Astazi tu daruiesti”, organizand astfel o actiune de colectare de alimente, dar si contribuind la constientizarea societatii de importanta intrajutorarii.
În acest sens, rotaractienii şi interactienii din orase precum Bucureşti, Timişoara, Iaşi, Alba Iulia, Braşov, Deva, Râmnicu Vâlcea, Lugoj, Sebes, Alexandria, Ploiesti, Reşita şi Constanţa îşi unesc eforturile pentru a ajuta centrele sociale din comunitatile lor.
Astfel, se organizeaza în fiecare oras o campanile în scop caritabil, avand ca obiect colectarea de alimente de baza: faina, sare, zahar, ulei, malai, paste, conserve, cozonac, biscuiti, si alte dulciuri.
Organizatia noastra, Clubul Rotaract Piatra Neamt, cu sprijinul Rotary Club Piatra Neamt 2005, s-a alaturat cluburilor din toata tara si a desfasurat  pentru prima data proiectul  “Astazi tu daruiesti” in Piatra-Neamt, iar alimentele colectate au fost donate copiilor de la Complexul de Servicii Elena Doamna Piatra Neamt , din cadrul DGASPC Neamt. Proiectul s-a desfasurat in supermarketul Billa din Piata Stefan Cel Mare, nr.1, Piatra Neamt in perioada 11-13 aprilie 2014.
Proiectul a avut un real succes. Oamenii au fost minunati si datorita lor cosurile au fost arhipline. Alimentele colectate au fost impartite in 7 pachete, astfel incat fiecare grupa de copii din cadrul Complexului de Servicii Elena Doamna sa se poata bucura de produsele daruite de oamenii cu suflet mare din Piatra Neamt.
Copii au fost foarte incantati de vizita noastra si de mancarea primita, lucru care se poate observa cu usurinta si in pozele alaturate.
Clubul Rotaract Piatra Neamt multumeste si pe aceasta cale tuturor persoanelor ce s-au implicat in proiect si ne-au ajutat prin donatii sa putem oferi copiiilor putina bucurie.

10253814_565524786879863_5975383565366855306_n