Campania #cutiuta 2018! Impreuna pentru un MIRAcol

De ce Centrul de Recuperare de Zi pentru Copilul cu Dizabilități Piatra Neamț (Centrul Sancta Maria)?

 

Atât copiii cu dizabilități, cât și părinții lor se confruntă cu prejudecățile, discriminarea, indiferența ceea ce conduce la izolare. Integrarea acestor copii în societate este o responsabilitate a comunității, fiecare dintre noi avem datoria de a contribui și ajuta pentru acest scop.

Copiii cu dizabilități au un potențial real să devină adulți funcționali și contributori în societate, însă acest lucru nu depinde doar de resurse, ci în primul rând de voință noastră, sprijin, tratamente, bună-credință și dorința de a-i ajuta.

Scopul proiectului #cutiuța este de a strânge fondurile necesare pentru achiziționarea platformei Microsoft Kinect Mira, un dispozitiv performant care oferă un tratament eficient copiilor cu dizabilități. Acest dispozitiv va fi donat Centrului de Recuperare de Zi pentru Copilul cu Dizabilități Piatra Neamț deoarece acest centru de tratament este accesibil, gratuit, atât copiilor din comunitate care au nevoie de terapie, cât și copiilor abandonați de părinți în Centrul Rezidențial pentru copilul cu dizabilități.

Ce este platforma Microsoft Kinect MIRA?

Platforma Microsoft Kinect MIRA este un dispozitiv folosit pentru recuperarea copiilor diagnosticați cu afecțiuni neurologice, tulburări de comportament, tulburări psihice, Sindrom Down, înscriși în programul de kinetoterapie din cadrul centrului. Platforma MIRA transformă programul greu de kinetoterapie în exerciții amuzante și antrenante, tolerate mult mai ușor de copii. Este o platformă destinată recuperării clinice oferind medicilor și kinetoterapeuților instrumente complexe de urmărire a evoluției a pacienților.

În ce constă o ședință de terapie MIRA?

O ședință de terapie MIRA constă în efectuarea unor exerciții bazate pe statistici complexe încorporate într-un joc video. Acestea sunt antrenante pentru pacient, îmbunătațind receptivitatea acestuia și în același timp înregistrând date clinice măsurabile. Aplicația MIRA conține mai multe exerciții de recuperare, ce pot fi personalizate în scopul creării de programe individuale de recuperare. Include fișiere personalizate ale pacienților și date statistice obținute pe parcursul sedințelor de recuperare care permit terapeuților să observe și să adapteze programele de recuperare în funcție de nevoile fiecărui pacient.

Situaţia actuală a CRZD Sancta Maria

 

Din anul 2000 funcţionează acest centru de recuperare de zi pentru copiii cu dizabilităţi. Este unicul centru din Piatra Neamț care oferă acces gratuit la educație, servicii de recuperare şi reabilitare, tratamente complexe pentru a facilita dezvoltarea, refacerea și evoluția copiilor cu dizabilități pentru a depăși cu forțe proprii situațiile de dificultate. Tratamentele de care beneficiază în cadrul centrului îi ajută pe acești copii să își depășească propria condiție, să evolueze și să se integreze în societate.
Noi ne dorim ca prin achiziționarea Platformei Kinect Mira să le dăm șansa copiilor cu dizabilități de a se recupera și reabilita prin joacă, de a crește șansele de integrare, sprijinind în acest sens demersurile și eforturile centrului Sancta Maria.

#Cutiuta viselor împlinite

 

Campania #cutiuta are loc în perioada 28.08.2018-08.12.2018.

 

#Cutiuța viselor împlinite dă șansa tuturor de a susține cauza noastră și de a contribui la strângerea fondurilor necesare pentru achiziționarea Platformei Kinect MIRA. #Cutiuta costa 10 lei, poate fi achizitionată fizic din Piatra Neamț de la partenerii noștri sau virtual online de pe site-ul nostru: www.rotaractpiatraneamt.ro/doneaza. Și pentru că fiecare faptă bună nu trebuie să rămână nerăsplătită, cutiuța te poate ajuta să Calatoresti cu Dragos, gratis!
Fiecare cutiută are un cod înăuntru ce trebuie înscris pe site-ul nostru , iar în seara balului de caritate una din persoanele care au susținut cauza noastră au șansa să câștige cele 3 premii, oferită binențeles de Dragoș, căruia îi mulțumim pentru susținere!

 

Calatoreste cu Dragos

De unde poţi cumpăra #cutiuta?

 

Ele pot fi cumpărate online contra sumei de 10 lei, de aici, cât și de la partenerii noștri din Piatra Neamț.
1. POȚI LUA #CUTIUTA TA CHIAR ACUM, ONLINE, DE PE SITE-UL NOSTRU LA SECTIUNEA DONEAZĂ, ADICĂ AICI!

#Cutiuta achiziţionată în mediul online este un produs virtual şi nu se va livra fizic, însă pentru fiecare bucată achiziţionată, vă vom furniza un cod (trimis drept notă de comandă pe adresa de mail) pe care îl veţi putea înscrie în Tombolă (aici!).

2. SAU O POȚI RIDICA PERSONAL DE LA PARTENERII NOȘTRI DIN PIATRA NEAMȚ CĂRORA LE MULŢUMIM FOARTE MULT PENTRU IMPLICAREA ÎN ACEASTĂ CAMPANIE!


Maia_Outdoor

Maia Outdoor
Str. Alexandru Lapusneanu nr. 58.

Rawissant

Rawissant – Bistro Vegan
Mihai Eminescu nr. 12

Cresa Andreea - vis-a-vis de Stadionul Ceahlaul.

Cresa Andreea
Vis-a-vis de Stadionul Ceahlaul.

Efimex Automilano

Efimex Automilano Savinesti.

 

 

 

 

 

 


 Tombola campaniei #cutiuta

 

Premiile tombolei #cutiuța îți oferă posibilitatea de a câştiga 3 premii oferite de agenţia de turism Călătorește cu Dragoș, ce constau în:

  1. Bilete dus întors București-Veneția pentru 2 persoane. (Pentru perioada Martie, Aprilie, Mai în afară de Sărbătorile de Paște)
  2. 1 Weekend pentru 2 persoane la Cheile Grădiștei
  3. 1 Voucher de 250 lei ce poate fi folosit la agenția #CĂLĂTOREȘTECUDRAGOS

 

Extragerea câştigătorului tombolei va avea loc pe data de 8 decembrie 2018 în cadrul Balului de Caritate „Marile Speranțe” organizat de Rotaract Club Piatra Neamț la Central Plaza Hotel.

Balul de caritate „Marile Speranțe”

 

Clubul Rotaract Piatra Neamț organizează în data de 08.12.2018 la Central Plaza Hotel Piatra Neamț, Balul de Caritate „Marile Speranțe” Ediția a VII-a, care are ca scop strângerea de fonduri pentru achiziționarea Platformei kinetice Mira, utilizată la tratarea printr-un joc video a copiilor diagnosticați cu afecțiuni neurologice, tulburări de comportament, tulburări psihice, sindrom Down din cadrul Centrului de Recuperare de Zi pentru Copilul cu dizabilități Piatra Neamț (Sancta Maria).

În cadrul Balul de Caritate Marile Speranțe Ediția a VII-a, unde vor fi invitați filantropi și oameni generoși, vor fi licitate obiecte de artă ale unor artiști locali care ne susțin cauza, dar și fotografiile câștigătoare la Concursul și Expoziția de Fotografie organizat de Rotaract Piatra Neamț.

Cuvintele sunt descriptive, dar unele cuvinte au suflet, iar comunitate este unul dintre acestea!
Împreună pentru un MIRAcol!

Susțin campania noastră oameni cu suflet mare


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.