Concurs FOTO - Secvente urbane din Neamt - Editia a III-a

Concurs FOTO

 

Clubul Rotaract Piatra Neamț organizează în perioada 17.10.2016-18.11.2016 a treia ediție a concursului și expoziției de fotografie cu tema „Secvențe urbane din Neamț”.

Inscrierile se fac la adresa de email: contact@rotaractpiatraneamt.ro

Toate inscrierile vor fi postate pe pagina de Facebook a Clubului Rotaract Piatra Neamt unde pot primi like-uri ce vor fi contorizate pentru jurizare.

ETAPA 1: INSCRIERILE

Perioada de înscriere a fotografiilor va fi de 19 zile între 17 octombrie și 4 noiembrie 2016. Participanții vor avea dreptul de a înscrie în concurs cel mult 3 fotografii care să respecte regulile descrise mai jos. În această perioadă evenimentul va fi promovat atât în presa locală scrisă cât și în social media, în special prin pagina oficială de facebook a clubului. Fotografiile înscrise în concurs vor fi postate pe pagina clubului, unde concurenții vor aduna like-uri de la public, acestea reprezentând procent din punctajul final al jurizării.

 

ETAPA 2: PRESELECTIA

Datorită spațiului limitat din cadrul Galeriei Era și pentru a păstra un aspect cât mai plăcut, la finalul perioadei de înscriere, va exista o preselecție unde juriul va analiza înscrierile și vor selecta fotografiile ce urmează a fi expuse. Participanții vor fi anunțați telefonic dacă fotografiile lor au fost selectate.

 

ETAPA 3: EXPOZITIA SI PREMIEREA

Expoziția va avea loc în cadrul evenimentului organizat în parteneriat cu Galeria Era vineri, 18 noiembrie 2016, ora 18:00, la Central Plaza Hotel – Piatra Neamț și vor rămâne expuse până pe 25 noiembrie. Castigătorii vor fi premiați în seara zilei de 18 noiembrie în cadrul expoziției.
Cu sprijinul sponsorului nostru BSPrint.ro, fotografiile expoziției de anul acesta, vor fi printate în format A3+.

Juriul

Juriul va fi format din 1 membru Rotaract, Andrei Ceobanu – videograf și invitații speciali Roxana Pricop – jurnalist si consultant comunicare, atelier47.ro, Ciprian Babor și Șerban Bogdan – fotografi

 

REGULAMENTUL CONCURSULUI

Fotografiile trebuie:

 1. Să aparțină participantului;
 2. Să aibă titlu și descriere;
 3. Să se încadreze în tema „Secvențe urbane din Neamț”. Fotografia trebuie să conțină repere din orașele județului Neamț și să exprime viața și sufletul orașului precum elemente de arhitectură, fotografie de strada(Poate surprinde comportamentul uman în public și evenimente spontane din viața urbană)
 4. Să nu fie trucate, dar pot fi editate minim (postprocesate). Prelucrarea excesivă (precum sky replacement, overlays, etc) nu va fi acceptată;
 5. Să fie maxim 3 fotografii de participant;
 6. Fotografiile trimise pe adresa de mail trebuiesc să aibă MINIM 4000 pixeli pe latura lungă și să fie în format JPEG.
 7. Nu sunt acceptate fotografiile înscrise în edițiile anterioare

 

Mail-ul cu inscrierea trebuie sa contina urmatoarele informatii:

Subiect Mail: Secvențe urbane din Neamț;
Nume fotograf;
Titlu și descriere pentru fiecare fotografie;
Locația unde a fost făcută fotografia trebuie specificată separat împreună cu link de Google Maps (Exemplu: Bdul Republicii nr. 17, Piatra Neamt – https://www.google.ro/maps/@46.9289592,26.3629955,21z);
Email la care puteți fi contactat;
Număr de telefon. Necesar pentru a fi informat dacă fotografiile tale au fost selectate să apară în expoziție;
Optional : link catre pagina de facebook a dumneavoastra pentru a va putea eticheta in fotografiile inscrise

 

Jurizarea

– Membrii juriului vor avea dreptul de a cere participanților fotografiile originale pentru a le analiza autenticitatea, dar și de a vedea retușurile/modificările aduse acestora. Regulile de copyright vor fi respectate.
– Vor fi contorizate doar like-urile primite la fiecare fotografie ce va apărea pe pagina de facebook a clubului. Nu vor fi luate în considerare like-urile primite la share-uri.

 

Punctajul final se va face astfel:

15%like-urile publicului la fotografiile selectate pentru expoziție(strânse până pe data de 17 noiembrie 2016 ora 22:00);
25%votul publicului prezent în timpul vernisajului;
60%punctajul juriului.

Premii:

– Locul 1 – 100 Euro;
– Locul 2 – 50 Euro + Cadou;
– Locul 3 – 50 Euro.

Fotografiile câștigătoare, locul 1, locul 2 și locul 3 , cu acordul deținătorilor, vor fi înrămate și licitate la „Balul de Caritate” ce urmează a fi organizat de către Clubul Rotaract Piatra Neamț, având drept scop strângerea de fonduri pentru o cauză nobilă.

Observații:

Pentru ca fotografiile selectate să fie expuse în Galeria Era, este necesara:
Achitarea TAXEI DE PARTICIPARE în valoare de 30 lei în contul Asociației.
Semnarea acordului de print.

Cu excepția locurilor 1, 2 și 3, toate fotografiile imprimate vor fi înmânate proprietarilor dupa încheierea expoziției.

Eveniment powered by BSPrint.ro.

Multumiri:

Sponsorii nostri:

– Tipografia BSPrint.ro

– Central Plaza Hotel

– Galeria Era

– F&P Eduardo

– Junior Productions

ilLUSio • Creative Studio

 

Partenerilor media:

– Atelier47.ro

Urmăriți evoluția concursului pe pagina de facebook – Rotaract Piatra Neamt sau în cadrul evenimentului de pe facebook: Concurs si expozitie de fotografie – Secvente urbane din Neamt

Afis Concurs FOTO - Secvente urbane din Neamt

4 responses on “Concurs FOTO – Secvente urbane din Neamt – Editia a III-a

 1. Benedek spune:

  Minim 4000 de pixeli? E absurd! Eu am un nikon d70 care are 6 mpx. Si dumneavoastra il dati deoparte fara interes. Sculele nu conteaza…

  Sau poate am un d80 si cu teleobiectivul montat vreau sa ajung simai aproape si fac crop..

 2. Alina spune:

  N-am inteles prea bine… Se achita taxa de participare au ba?

  • admin spune:

   Taxa de participare se achita doar pentru fotografii ale caror imagini au fost selectate sa apara la expozitie. Prima etapa a concursului este gratuita.

 3. Florin Mihai spune:

  Buna ziua, as vrea sa particip la concursul Foto Secvente Urbane insa am cateva fotografii realizate cu un Nikon J1, mirrorless ce face imagini de 3872×2592 deci nu au 4000px pe latura lunga. Inseamna ca nu pot participa?
  Va multumesc.
  Florin Mihai

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.