Impreună ajutăm Palatul Copiilor! Ce este #cutiuta?

De ce Palatul Copiilor Piatra-Neamt ?

 

Pentru cei care au avut placerea de a fi copil la Palatul Copiilor probabil nici nu se pune problema intrebarii „De ce?” ci mai degraba „Cum de NU s-a luat pana acum atitudine?”

Noi cei de la Rotaract Club Piatra-Neamt suntem de parere ca educatia primita reprezinta unul din principalii factori care ne formeaza ca oameni iar prin prisma invataturii putem aprecia lumea din jurul nostru. Insa, educatia ca proces nu se limiteaza doar la cunostiintele dobandite in institutiile publice – scoli, licee, facultati etc. se manifesta de la primii ani de acasa si se desfasoara constant in functie de mediul in care ne aflam, iar acest fapt, implicit, se reflecta asupra intregii societati.

 In aceasta viziune apreciem ca educatia este cheia viitorului si nevoia de a intreprinde activitati in aceasta directie este prin sine justificata!

Situatia actuala Palatului Copiilor Piatra-Neamt

 

Palatul Copiilor este fara indoiala un mediu potrivit unde un copil poate sa isi fundamenteze un spirit civic, un mediu care sa ii atreneze gandirea spre creatie si progress, unde poate invata lucruri practice, folositoare si totul intr-un mod amuzant si interactiv, invataturi care intr-un final pot sa actioneze ca o rampa de lansare pentru viitori ingineri, artisti, lideri etc.

Care este problema? Palatul Copiilor Piatra-Neamț, ca majoritatea instituțiilor de învățământ extra-școlar din țară, este într-un mare deficit economic, ceea ce se reflectă cel mai tare în dotările și recuzita de care au nevoie profesorii pentru a putea ține cursurile:

• Cercurile de dansuri moderne si majorete nu au echipamentul necesar, o buna parte din el a fost improvizat de catre profesori si de catre parinti folosind diverse materiale, ca de exemplu pompoanele majoretelor au fost facute din saci de rafie fapt ce a condus la depunctarea echipei la concursuri desi in trecut si-au demonstrat abilitatile prin premiile importante pe care le detin.
• Pentru clasa de dansuri populare este si mai sumbra situatia, nu au deloc costumatia populara necesara pentru a participa la concursuri, fiind deseori pusi in situatia de a imprumuta echipamentul de la Colegiul National Calistrat Hogas.
• Pentru cercul de teatru sunt necesare noi papusi si instrumente pentru a isi desfasura activitatile, cele pe care le detin in prezent sunt ori foarte invechite ori necesita reconditionare.
• Cei de la cercul de karting, o activitate foarte vizata de catre copii, isi desfasoara activitatile la Bicaz, acolo unde au conditiile necesare, insa detin in total 6 karturi dintre care abia 3 sunt functionale.
• Cazurile extreme sunt si ele prezente, cercul de electronica este intr-un stadiu terminal, cadrul didactic isi finalizeaza perioada de contractare aferenta si lipsa de resurse face foarte dificial gasirea de inlocuitor.

Si lista poate continua, cert este ca o asemenea situatie nu ar trebui sa existe intr-o societate moderna, in special in cadrul unei institutii asa emblematica ca Palatul Copiilor.

#Cutiuta viselor implinite

 

#Cutiuta viselor este sansa ta de a te implica si a face o diferenta in cel mai usor mod posibil! Si cum o fapta buna nu vine niciodata singura, cutiuta iti ofera posibilitatea de a castiga un sejur pentru 2 persoane la munte in zona Brasov, cazare inclusa la hotel de 4 stele, totul cu sprijinul oferit de Optim Tour.

De unde poti cumpara #cutiuta?

 

1. Poti lua #cutiuta ta chiar acum, online,  mai multe detalii aici!

2. Sau o poti ridica personal de la partenerii nostri din Piatra Neamt:
Maia_Outdoor

Maia Outdoor
Str. Alexandru Lapusneanu nr. 58.

6AM look

6AM Look
Str. Petru Rares nr. 35.

Cresa Andreea - vis-a-vis de Stadionul Ceahlaul.

Cresa Andreea
Vis-a-vis de Stadionul Ceahlaul.

Xbody Concept Piatra Neamt Strada Stefan cel Mare, nr. 50

Xbody Concept Piatra Neamt
Strada Stefan cel Mare, nr. 50

SC. Imprimserv SRL Piata Stefan cel Mare, nr. 2, bl.C1, parter.

SC. Imprimserv SRL
Piata Stefan cel Mare, nr. 2, bl.C1, parter.

 

 

 

 

 

 

 

#Cutiuta achizitionata in mediul online este un produs virtual si nu se va livra fizic in momentul plasarii comenzii, nu consideram ca este nevoie sa intreprindem activitati care la finalul evenimentului vor fi doar un factor de poluare insa pentru fiecare #cutiuta achizitionata din mediul online va vom furniza un cod (trimis intr-un format electronic pe adresa de mail) pe care il veti putea inscrie in Tombola (aici!) si puteti castiga excursia la Brasov! Extragerea va avea loc pe data de 12 decembrie 2015 in seara Balului de Caritate „Marile Sperante” organizat de catre Rotaract Piatra-Neamt in scopul strangerii de fonduri pentru Palatul Copiilor Piatra Neamt.

Merita mentionat si faptul ca #cutiutele au fost realizate impreuna cu copii de la cercurile de origami si modele, un proces care a fost foarte distractiv pentru noi cu atat mai mult cu cat micutii au prins foarte repede miscarea si au fost dornici de lucruri noi.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.